Patricia Etnel: “Alle voorzorgsmaatregelen worden in acht genomen bij vergaderingen DNA”

NPS-topper en parlementariër Patricia Etnel stelt desgevraagd dat het werk van De Nationale Assemblee een belangrijk karakter heeft en met inachtneming van de geldende maatregelen zoveel mogelijk gedaan moet worden. De politica stelt dat het gebouw volledig is heringericht. “We letten op de afstanden, op hoeveel mensen in de zaal zijn. Handen wassen, ontsmetten dat zijn allemaal zaken die van toepassing zijn.” Etnel stelt dat dat de assemblee een pilaar is van de trias politica en belangrijke taken vervult. “Het werk gaat ook op aangepaste manieren door. Er zijn verschillende manieren van communicatie. Maar bij openbare vergadering is het belangrijk dat de samenleving kan meekijken en op de hoogte is van wat er gebeurt. Via Zoom openbare vergaderingen houden, is niet ideaal. Niet alle lagen van het volk zullen dat kunnen volgen. Dus wij proberen met inachtneming van de protocollen het werk te vervolgen. Indien er wetten zijn of zaken die een minder dringend karakter hebben, worden die ook wel verschoven of uitgesteld. Dat gebeurt in overleg met de leiding van het parlement en de fracties.” Het is belangrijk dat het werk gedaan wordt, besluit Etnel. 

In de afgelopen maanden zijn diverse politici positief getest op covid-19. Aan het begin van de nieuwe zittingsperiode, op 30 juni, werd de samenleving opgeschrikt door covid-19 gevallen in het parlement. PL-voorzitter Paul Somohardjo werd toen positief getest. NPS-voorzitter Greg Rusland en de huidige vicepresident Ronnie Brunswijk werden ook positief getest. Het parlementsgebouw werd grondig ontsmet hierna. Eind augustus vorig jaar was de herinrichting van het parlement een feit. In plaats van 2 rijen aan weerszijden zijn er nu 3. Tussen de leden is er nu voor voldoende afstand gezorgd. Op 15 oktober werd aangegeven dat minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie positief getest was. Echter bevond hij zich op dat moment in het parlement. Dit zorgde voor ernstige tumult. Het parlementsgebouw werd opnieuw verschoond en ontsmet.

error: Kopiëren mag niet!