Ouders raken gewend aan covid-19 situatie

Nadat de scholen met zoveel moeite weer open waren gesteld, zitten kinderen nu helaas door de tweede golf van covid-19 weer iets langer thuis. Voor ouders is dit niet geen nieuw fenomeen meer. “In 2020 was het ook hetzelfde geval en toen moest ik nog eraan wennen, maar nu hoe zaken ondertussen ook vergemakkelijkt zijn, kan ik veel doen met mijn kind door de maatregelen in acht nemen”, zegt Usha. Haar werkplaats is vanwege de pandemie gesloten, maar zij houdt zichzelf bezig met kleine klusjes. “Bestellingen maken doe ik al jaren, dus die kan ik gerust doen. Hoe mijn kinderen ook geen school hebben, helpen zij mij een handje en verdienen ook een klein centje bij. Met mijn jongste kind zit ik te oefenen, de lessen kreeg ik nog van de juf via de app. Ik heb genoeg beeldmateriaal en aanwijzingen van de juf gehad, dus het gaat heel snel.”

Voor anderen die toch moeten werken, is het heel anders. Stephan, vader van de 5-jarige Melissa, vertelt dat hij zijn dochter thuis bij zijn moeder moet achterlaten, aangezien zijn vrouw en hij wel aan het werk moeten verschijnen. Hijzelf werkt in een goed gesorteerde supermarkt, terwijl zijn vrouw bij een pompstation werkzaam is. Oma houdt zich met Melissa bezig, die veel van haar leert. “Zij is niet zo goed met het oefenen en spellen, maar doet haar best. De huidige methode is heel anders voor haar, dus mijn moeder doet het hoe zij het heeft geleerd. Uiteindelijk vinden kinderen over het algemeen wel iets om zich mee bezig te houden, maar toezicht van ouders of verzorgers blijft belangrijk”, zegt Stephan.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: