Geslaagd of afgewezen, minister Levens stapt af van dit model op glo

Het traditioneel examen op de basisscholen zal verdwijnen. Onderwijsminister Marie Levens gaf in KAAK van woensdag aan dat ze ervoor zal zorgen dat het niet meer voorkomt dat kinderen van 13 en 14 jaar nog op de basisschool zitten, dat kinderen 2 tot 3 keren blijven zitten of in elke klas blijven zitten. “We gaan van dat model af. We gaan ervoor zorgen dat kinderen gewoon doorstromen”, zegt Levens. Ze benadrukt dat niemand bang hoeft te zijn dat de kwaliteit op deze manier zal inboeten. “Nederland doet dit al 50 jaar, blijven zitten bestaat daar niet. Is Nederland achteruitgegaan? Nee”, attendeert zij.

Hoe slaat dit aan bij de leraren? De minister is zich ervan bewust dat goede dingen wat tijd vergen en die tijd gunt zij de leraren. “We moeten ze helpen om oude dingen los te laten en een volgende stap te nemen. En ik denk dat ze zover zijn, ik heb veel met de leerkrachten gesproken in de afgelopen periode en ze zijn het ermee eens”, aldus de minister. Haar streven is dat elke leerling meetelt, of het nu pienter of minder pienter is. “Ze tellen allemaal even hard mee.”

error: Kopiëren mag niet!