Ziekenhuizen moeten inkoop geneesmiddelen bij BGVS uit eigen middelen gaan financieren

Het ministerie van Volksgezondheid heeft in overleg met het ministerie van Financiën besloten, dat de inkoop van geneesmiddelen bij BGVS (Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname) met ingang van 1 januari van dit jaar uit eigen middelen en inkomsten uit de declaraties bij de diverse zorgverzekeraars moet worden gefinancierd. Dat laat het ministerie vrijdag de directeuren van de ziekenhuizen bij brief weten. Minister Amar Ramadhin stelt in zijn brief verder, dat indien de inkomsten niet toereikend zijn, de ziekenhuizen met een financiële onderbouwing met spoed in overleg dienen te treden met de zorgverzekeraars.

De mededeling van het ministerie van Volksgezondheid zal niet in goede aarde zijn gevallen bij de diverse ziekenhuisdirecteuren.  Manodj Hindori, directeur van het St. Vincentius Ziekenhuis, klaagt al jaren over de slechte financiële situatie van de ziekenhuizen. Met moeite lukt het steeds om het personeel uit te kunnen betalen iedere maand. Hij zei eind juli 2020 vorig jaar nog: ‘Er hangen donkere wolken boven de ziekenhuizen’. Die donkere wolken blijken nog steeds niet te zijn verdwenen.  Hij was vooralsnog niet bereikbaar voor een reactie op de brief van minister Ramadhin.

PK

error: Kopiëren mag niet!