Bloementuin blikt terug op turbulent 2020

Het jaar 2020 begon heel rustig voor de Surinaamse Orchideeën- en Sierteeltvereniging (SOSV), kijkt voorzitter John Sahibdin terug. “Het bestuur had een programma uitgezet, waarbij naast de bekende 3-daagse bazaar ook de zaterdagen zouden worden opengesteld voor het publiek”, laat de voorzitter weten. Daartoe werd al proefgedraaid, waarop goed werd gereageerd door de bezoekers.

John Sahibdin

De orchideeënvereniging kreeg echter een gevoelige klap tijdens de voorbereidingen van de viering van Moederdag.  “De beperkende maatregelen volgden in verband met covid-19”, vertelt Sahibdin, die net als alle andere ondernemers werd verrast.

De tuin ging voor 3 maanden op slot. De klanten misten de tuin en het vertier. De heropenstelling kon rekenen op veel enthousiasme van zowel de leden als de bezoekers. De open ruimte, waarbij personen niet te dicht bij elkaar staan, noemt Sahibdin een ‘gelukkige omstandigheid’, ‘maar voorzichtigheid blijft natuurlijk geboden’, vult hij aan. 

De voorzitter betreurt het dat er verder geen activiteiten konden worden uitgevoerd in 2020.  “Geen grote verkoopdagen, geen zaterdagen, geen shows, geen vergaderingen met de leden en zelfs geen jaarafsluiting.” Door de toename van nieuwe covid-gevallen is de tuin wederom gesloten.

De organisatie ervaart dit als niet aangenaam, maar kijkt uit naar betere tijden.

De boodschap van de voorzitter van de SOSV namens de organisatie is dat aan alle leden sympathisanten, trouwe bezoekers, klanten en eenieder die de orchideeënvereniging een warm hart toedraagt en een gezond 2021 wordt toegewenst.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: