Momenteel de gerechten in onze Surinaamse keuken!

Een dagelijkse vraag is momenteel: wat koken we vandaag? Door de huidige situatie heeft vrijwel alles wat de klok slaat te maken met de Covid maatregelen in acht nemen en thuis blijven. Zodoende is er ook meer tijd om aandacht te schenken aan onze voeding. Dit heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels deze rubriek steeds een kijkje nemen in wat er dagelijks wordt klaargemaakt in onze Surinaamse keuken.

Huize R. had doks in soy sauce;

Huize H. had antroewa mix sopropo met droge garnalen;

Recept: Eksi koekoe

Ingrediënten: 10 eieren, 10 eetl. suiker, 11 eetl. tarwebloem, 10 eetl. gesmolten boter, 1 eetl. vanille-essence of rum en suikermuisjes.

Bereiding Eksi koekoe: De eieren dik klutsen met de suiker en de essence of rum (ongeveer 3 kwartier, mixer in de hoogste stand zetten).

Het beslag moet in volume zijn toegenomen. De bloem zeven en bij beetjes door het beslag roeren met een houten lepel. De gesmolten boter luchtig door de massa scheppen (met de houten lepel). In een beboterd bakblik het beslag schenken en gelijk in een voorverwarmde oven schuiven (160 C). De oven het eerste half uur niet openen. Bakken totdat de cake goudbruin is. Prik met een satéstok, als deze droog is, is de cake gaar. Als de cake wat is afgekoeld, lichtjes boter erop smeren en bestrooien met suikermuisjes.

 ( Bron: recept; sranang kukru.net)

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: