Betogers dringen Capitool in Washington binnen

Het is chaos in Washington DC in de Verenigde Staten: aanhangers van zittend president Trump zijn het Capitool binnengedrongen, waar het Amerikaanse Congres bijeen is voor de uitslag van de presidentsverkiezingen.

Nancy Pelosi is wegens de bestorming van het Capitool in Washington door aanhangers van Donald Trump geëvacueerd en is volgens een medewerker van het Congres in veiligheid gebracht. De 80-jarige Democraat die zondag werd herkozen als voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, geldt als felle tegenstander van Trump.

Televisiezenders CNN en MSNBC melden dat er een vrouw gewond is geraakt door schoten. Eerder was al duidelijk dat er agenten met getrokken pistolen in de zaal van het Huis van Afgevaardigen stonden, maar voor zover bekend gaat het hierbij om de eerste gewonde door wapengeweld.

Vanaf 18.00 uur lokale tijd geldt er in de stad Washington een avondklok. De burgemeester van de stad, Muriel Bowser, roept iedereen op niet naar buiten te gaan na 6 uur ’s avonds. De verwachting is dat er door de politie op dat moment een grote schoonveegactie zal worden gehouden op Capitol Hill

De zitting van het Congres is gestaakt en het gebouw zou volledig afgesloten zijn.

error: Kopiëren mag niet!