Taxichauffeur (33) door klant neergestoken op Anton Dragtenweg

De 33-jarige taxichauffeur P. Ch. is donderdag 31 december door een klant op de Anton Dragtenweg neergestoken. Hij werd door agenten van het politiebureau Geyersvlijt badend in het bloed aangetroffen rond tien uur in de avond ter hoogte van pand nr. 223, zo bericht het Korps Politie Suriname dinsdag 5 januari.

Het slachtoffer werd met een steekwond in zijn nek en snijwonden in een onderarm, rug en kin in een ambulance vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Uit het voorlopig politieonderzoek is naar voren gekomen, dat P.Ch. taxichauffeur is bij een bekend taxibedrijf. Hij reed op oudjaarsdag klant S.R. naar de omgeving van Clevia. Op de Anton Dragtenweg voelde de taxichauffeur plotseling een slag in zijn nek en vroeg hierop aan S.R. wat er aan de hand was. Hij werd vervolgens weer aangevallen door de klant, waarna hij uit zijn auto stapte. Met een klein scherp voorwerp, dat hij bij zich had, probeerde P. Ch zich te verdedigen, maar de klant bleef op hem afkomen.

Om erger te voorkomen schreeuwde de taxichauffeur om hulp. Enkele medewerkers van een kantoor niet ver verwijderd schoten hem te hulp. S. koos hierop het hazenpad, achternagezeten door de medewerkers van het kantoor. Na de omgeving te hebben uitgekamd werd de man door de medewerkers in een goot aangetroffen.

De verdachte werd aangehouden en aan de politie overgedragen. S. werd ter voorgeleiding aan een Hulpofficier van Justitie overgebracht naar het politiebureau. Hij verklaarde, dat hij geen geld had om de taxirit te betalen en daardoor de taxichauffeur met een scherp voorwerp aanviel.

Het scherp voorwerp waarmee hij P.Ch de steekwonden heeft toegebracht is in beslag genomen. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is S. in voorlopige verzekering gesteld.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: