‘Bordo’ ‘Money Hond’ Martinus beleidsadviseur bij ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport

De man die zich altijd graag laat zien met een flinke hoeveel goud aan zijn lichaam en met dure geïmporteerde auto’s, Joël ‘Bordo’ ‘Money Hond’ Martinus, bestuurslid van de ABOP, blijkt al sinds 1 december beleidsadviseur te zijn bij het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS). Dit heeft Dagblad Suriname dinsdag uit niet-officiële bronnen vernomen.

Het heeft er alle schijn van, dat zijn aanstelling bewust in alle stilte heeft plaatsgevonden vanwege zijn achtergrond en altijd opvallende uitstraling, gedrag en uitspraken.

Martinus gaat naar verluidt het directoraat Sportzaken adviseren. De benoeming zou gelden voor een jaar met een maandelijkse vergoeding van SRD 12.000 per maand. 

Binnen zijn partij ABOP is hij ook niet onomstreden. Nadat hij publiekelijk kritiek had geuit op de partij werd hij meteen door de leiding van de partij geschorst, maar binnen enkele maanden werd die schorsing alweer opgeheven.

Bordo is vooral bekend als eigenaar van voetbalclub SV Notch in Moengo. Maar, hij heeft ook naam gemaakt als rapper en entertainer.

Hij is echter ook een drugs-veroordeelde, een man met een strafblad, zij het niet in eigen land, Martinus werd op 1 maart 2019 bij verstek door een rechtbank in Le Mans, Frankrijk, veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar. De rechter oordeelde, dat Martinus gezien kon worden als de spil achter de cocaïnesmokkel van meerdere bolletjesslikkers die van Suriname naar Frans-Guyana reisden. De smokkelaars zelf kregen lagere gevangenisstraffen, zo berichtte de Franse nieuwswebsite Ouest France op 2 maart 2019 (https://www.ouest-france.fr/pays-de-la-loire/le-mans-72000/le-mans-jusqua-8-ans-de-prison-pour-trafic-de-cocaine-le-boss-en-fuite-9118f395-bd3a-34e7-a8aa-ed9a17b94384). 

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: