Internationale Organisatie voor Migratie onderzoekt situatie migranten in Suriname

Delegaties van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (MBIBIS) en de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM), Regionaal Coördinatie Kantoor voor het Caribisch gebied, gevestigd in Guyana, hebben op 23 december een ontmoeting gehad, zo meldt pas maandag 4 januari het ministerie via de Communicatie Dienst Suriname.

De IOM-delegatie heeft van 23, 24 en 25 december onderzoek verricht onder migranten in Suriname. Bij dit onderzoek is gebruik gemaakt van de Displacement Tracking Matrix (DTM). Deze onderzoeksmethode wordt gebruikt om de bewegingen van migranten te volgen. Verder wordt data verzameld over de mobiliteit, de behoeften, de uitdagingen, en migratie-achtergronden van migranten.

Tijdens dit werkbezoek zijn niet alleen de migranten, maar ook het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) en de Vreemdelingendienst van het Korps Politie Suriname bezocht.

De resultaten van dit onderzoek moeten de regering een handvat bieden om specifiek beleid te ontwikkelen en relevante ondersteuning te bieden aan migranten in ons land.

Suriname is sinds 2014 lid van de IOM en heeft reeds verschillende projecten met deze organisatie uitgevoerd, waaronder  de Migration Governance Needs Assessment Suriname, waarvan het rapport in afrondende fase is.

PK

error: Kopiëren mag niet!