BvL/ALS-voorzitter: “Die vergelijking gaat niet op”

De scholen gaan niet meer open op 6 januari, maar over 2 weken. Die mededeling kwam zaterdag vanuit de regering. Als bedrijven, supermarkten en openbaar vervoer toegestaan zijn, waarom zijn de scholen dan dicht? Critici vragen zich dit af, zij stellen dat het onderwijs niet achter mag blijven en men met strikte covid-protocollen de lessen kunnen voortzetten. WHO adviseert dat kinderen beneden de 13 jaar geen mondkapjesplicht hebben. In dit artikel gaat de BvL/ALS-voorzitter Reshma Mangre in op deze vraag.

Mangre brengt in herinnering dat vlak voor de kerstvakantie covid-gevallen waren opgedoken op diverse scholen waarbij zowel kinderen als leerkrachten besmet waren geraakt. “Nu geldt er een samenscholingsverbod van meer dan 5 mensen. Al werken we met halve klassen; op dagbasis zie je ongeveer 100 personen op een school. De leraren komen bovendien niet om de ene dag, ze zijn er gewoonlijk elke dag. En de grote scholen hebben 35 leerkrachten. Dus als 1 persoon besmet raakt met covid-19 loopt het snel uit de hand en moet iedereen in quarantaine.” Op grond daarvan vindt Mangre het correct dat de regering erop gericht is de situatie beheersbaar te maken. Mangre geeft aan dat de leraren weten hoe de leerstof in te halen.

Het DNA-lid wijst erop dat het ook niet zinvol is om nu te starten met het onderwijs en dan blijkt gaandeweg dat enkele scholen gesloten moeten worden. “Wanneer de ene school op schema is, en de andere school niet, kunnen er geen aparte examens afgenomen worden. Het is dus niet zo gemakkelijk als men denkt.” De BvL/ALS-voorzitter vindt dat critici eraan voorbijgaan dat er nog steeds gesold wordt met de covid-protocollen en daardoor de covid-gevallen niet afnemen. “Volwassenen houden zich niet altijd aan de regels, laat staan de kinderen. Niemand wil zijn of haar kind verliezen, dus die vergelijking waarom bedrijven, supermarkten, openbaar vervoer wel toegestaan is, en scholen dicht moeten, gaat niet op. We beseffen ons nog onvoldoende wat het covid-virus met zich meebrengt”, aldus Mangre.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: