Paul Somohardjo: “In 2020 heeft men alles gedaan om PL te breken”

In gesprek met Dagblad Suriname zegt Paul Somohardjo dat 2020 een heel moeilijk jaar is geweest. In 2020 is er door opponenten alles gedaan om de Pertjajah Luhur te breken. De voorzitter van de PL is de Almachtige dankbaar dat de partij bespaard is gebleven. “We hebben een bijzonder moeilijk jaar gehad. Het was een crisisjaar. Men heeft met man en macht geprobeerd de PL kapot te slaan. Duizenden mensen zijn in dienst genomen. Men heeft geprobeerd met beschikkingen. Men heeft salarissen van duizenden aangeboden, al ontvangen ze het niet. Het is bijna gelukt. Maar de PL en Abop-samenwerking is een houvast. Met de VHP en de NPS hebben wij ook een goede samenwerking. Dat hoeft geen probleem te zijn. Ook in de regering hebben wij miljarden schulden aangetroffen, schulden op schulden. Maar de richting van de partij en de regering is goed, we gaan de goede kant op. Met zo’n moeilijke opgave is dat niets minder dan een wonder. Je hoort de president al zeggen: het land wordt met eigen middelen bestuurd. Niemand zou in staat zijn dit te doen. We moeten met respect omgaan, al is het een regering met onze partij”, aldus Somohardjo.


De partijvoorzitter was ook vol lof over het werk van de minister van Volksgezondheid. “Ook de gezondheidszorg wordt verbeterd. De pandemie is redelijk goed onder controle. Niet lang terug waren wij bijna covid-vrij. Volgend jaar verwachten wij de vaccins. De minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, zet zich totaal in.  In het leven ga je stormen hebben, je gaat tsunami’s en pandemieën tegemoetkomen. Maar de Almachtige heeft beloofd dat je richting een behouden aankomst gaat. Daarin geloof ik. Laten wij in 2021 blijven bidden. Laten wij gaan richting progressie gaan. Laten wij niet te royaal leven. Mijn boodschap is laten we lering trekken uit 2020. In het komend jaar ga ik mij voorbereiden om officieel over te dragen aan jongeren. Ik ga niet mijn hele leven doorgaan met de politiek. Ik ben al 77 jaar. Jonger ga ik niet worden. Ik wil nu ook gaan genieten en vooral mijn ervaringen overdragen aan jongeren die dat willen. Ik wens de totale gemeenschap een zalig uiteinde. Laten we samen het land naar het goede brengen”, aldus Paul Somohardjo. 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: