Jongen van tien jaar steekt 33-jarige zwakbegaafde man dood

De 33-jarige zwakbegaafde Anthony Tosoe is woensdagmiddag op de Dipakweg te Nieuwe Grond doodgestoken door een jongen van tien jaar, zo meldt het Korps Politie Suriname maandag 3 januari.

Bij aankomst van de politie werd een man die geen levensteken meer vertoonde aangetroffen. Onderzoek wees uit, dat de 10-jarige A.A. vaak woordenwisselingen had met het slachtoffer. Toen de jongen op de bewuste dag voorbij de woning van Tosoe liep, werd hij door de man vastgegrepen en flink gerammeld.

Kort daarna liep de jongen de woning van de zwakbegaafde man binnen, terwijl de man zich in de woonkamer bevond. In de keuken pakte de de jongen een scherp voorwerp en liep vervolgens naar de woonkamer en stak Tosoe in zijn linkerborst. De man overleed ter plekke. Een ingeschakelde arts stelde de dood vast. 

Het lichaam werd na overleg met het Openbaar Ministerie in beslag genomen. Het scherp voorwerp werd door de politie aangetroffen en inbeslaggenomen.

De minderjarige jongen is hangende het onderzoek in voorlopige verzekering gesteld en ondergebracht in het jeugdcellenhuis van Opa Doelie.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: