Sham Binda heeft bedenkingen over financiële doorbraak februari

Het assembleelid Sham Binda (VHP) heeft zijn bedenkingen over de financiële doorbraak in februari. President Chan Santokhi deelde onlangs mee dat hij over een maand een financiële doorbraak verwacht waarbij april zich zal kenmerken door de stabiliteitsfase. De president heeft in dat kader valutamaatregelen klaarliggen, zoals de maatregel dat exporteurs 30% van hun opbrengst in valuta bij CBvS in moeten inwisselen tegen de nadelige CBvS-koers. De marktkoers ligt nog altijd hoger dan die van CBvS.

“Zo los je het valutaprobleem niet op”, zegt Binda desgevraagd aan Dagblad Suriname. Hij stelt dat zo een valutamaatregel juist averechts zal werken. Jaren terug is hetzelfde (retentieregeling) reeds uitgeprobeerd en heeft het geleid tot een fiasco. Binda heeft lang aan de weg getimmerd om de politiek te overtuigen dat dollarisatie de redding is, “maar niemand luistert, men bewandelt zijn eigen pad”. “Sterker nog, de nieuwe valutamaatregelen zijn buiten medeweten van het parlement genomen. Door geen overleg te plegen wordt de afstand tussen de wetgevende en uitvoerende macht steeds groter.” Binda accentueert dat er breed gediscussieerd moet worden om uit de maatschappelijke problemen te geraken. De inbreng van stakeholders is daarbij cruciaal.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: