‘Verdienen voor de resterende dagen van het jaar’

“2020 is echt een verloren jaar voor mij geweest. Ik zou namelijk nu een nieuwe bezending goederen hebben, terwijl ik thans nog steeds zit met mijn oude spullen”, zegt een kleine ondernemer tegenover de krant. De ondernemer verkoopt kleren, schoenen en tassen in het centrum van Paramaribo. Op de feestdagen kwam zij ook met speciale klederdrachten en sieraden. “Vergeleken met de afgelopen jaren is er ook een groot verschil te zien als het gaat om het vieren van feestdagen in het centrum van Paramaribo en de mogelijkheid van een broodje verdienen. Het virus en de financiële situatie maken dat het heel moeilijk gaat voor ons als kleine ondernemers. Normaliter maken wij toch winsten op feestdagen met de verkoop. Maar nu kunnen wij van geluk spreken als wij tenminste 20 klanten hebben gekregen voor de dag. Het gaat moeilijk, maar er zullen betere dagen komen. De moed geef ik niet op”, zegt de ondernemer.

Een andere kleine ondernemer gaf aan dat zij vroegtijdig gestopt is met de verkoop. Terwijl anderen nog meedoen met de verkoop, is zij een ander alternatief gaan zoeken. “Het is vakantie en als alleenstaande zit ik met de oppas. De verkoop ging al niet en besloot ik toch thuis te blijven. Spullen verkoop ik nog, maar online om toch nog te verdienen voor de resterende dagen van het jaar.”

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: