Morsen als karaktertrek

Tijdens het bewind van Bouterse werd in een poging om Paramaribo schoon te houden, enkele prullenbakken neergezet in het centrum van Paramaribo. Een felle tegenstander maakte destijds de opmerking: “Wat fraai, maar let op mijn woorden, het is vergooid geld. Niet dat de geldwolven munt zullen slaan uit dit project. Ik vraag mij af hoe lang zij zullen blijven staan. Baldadigheid en vandalisme maken veel kapot. De veel te kleine bakjes beantwoorden niet aan de opvoeding en beschaving van het volk, dat nog veel moet leren over de omgang met het milieu. Maar ook al zouden er grote vaten worden geplaatst, verwacht ik niet dat er verbetering zal optreden, want het ligt niet aan vuilnisbakken dat Paramaribo er vies en vuil uitziet. Het morsen is een karaktertrek geworden van de mens.”

HD   

error: Kopiëren mag niet!