Constante, jarenlange hoeveelheid afval rond steiger Leonsberg

Weer troep verwijderd door groep milieubewuste personen

Een groep milieubewuste mannen heeft onlangs de omgeving rond de steiger te Leonsberg schoongemaakt. En dat was niet de eerste keer. Het is een bekende locatie, ook voor toeristen die daarvandaan boottochtjes maken op de Surinamerivier om bijvoorbeeld dolfijnen te spotten. Het is bekend dat al vele jaren links en rechts van de steiger veel vanuit de rivier is aangespoeld, maar dat ook gewoon gedumpt afval de omgeving ontsiert. De steiger is overigens recentelijk gerenoveerd en het pad ernaar toe wordt deze dagen vernieuwd.

Het groepje mannen kreeg voor hun actie steun vanuit onder andere het Amazon Conservation Team Suriname en Support Recycling Suriname, die vuilniszakken hadden gedoneerd. Suresur stelde ook werkhandschoenen ter beschikking. Hoewel er slechts 3 maanden eerder op World Cleanup Day, zaterdag 19 september, en de dag daarna ook al schoongemaakt was, hebben de mannen nu toch weer 59 vuilzakken met troep gevuld en er lag nog meer op door de zachte modder lastiger toegankelijke plekken, zo laat de groep via social media weten. 

Op afspraak heeft een door de Vuilophaaldienst van het ministerie van Openbare Werken ingezette vrachtwagen alles opgehaald en afgevoerd naar de vuilstort Ornamibo.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: