“Hoe meer koppigheid, hoe meer ellende”

Na dat de maatregelen strenger geworden zijn, is het enkele burgers opgevallen dat enkele winkels en supermarkten drukker zijn geworden. Grote supermarkten zijn propvol met klanten en goed gesorteerde winkels ook. ‘De mensen hebben een angst dat er een totale lockdown zal komen en beginnen hun spullen in te kopen’, zegt een burger. Een ander geeft aan dat hij probeert te kopen hoeveel hij kan, want hij weet niet wat de komende dagen met zich zal brengen. “We moeten elke dag eten en om te eten hebben we de winkeliers nodig. Ook al plant ik zelf, ik toch naar de winkel toe moeten stappen om rijst en de andere benodigdheden te kopen. Dus hoe strenger de maatregelen, hoe meer en grotere problemen het met zich meebrengt”, benadrukt de burger.

Een andere burger gaf aan dat zij zich niet zo laat afschrikken. Het belangrijkste volgens haar is dat de maatregelen op de eerste plaats strakker opgepakt moeten worden door eenieder. “Hoe meer koppigheid hoe meer ellende. Als er geluisterd wordt en de regels gevolgd worden, kunnen wij ellende voorkomen.” Volgens de burger maken vele burger het moeilijk voor zichzelf en voor anderen. “Het lijkt als of men vraagt om besmet te raken, als ik kijk naar de meeste handelingen. Ondanks er op een bord staat dat neus- en mondkap verplicht is, zie je de meeste mensen zonder een of het in hun hand of broekzak. Als er gehoor wordt gegeven en de regels gevolgd worden, zal er zeker soepel gewerkt worden. Zo kan eenieder het overleven en verdienen. Het onnodig in paniek raken en hamsteren, is niet nodig en verergert de situatie juist. Ik blijf eenieder erop wijzen dat zij hun neus- en mondkap op elk moment moeten opdoen en hun hand op tijd moeten reinigen. Het feit dat je die twee belangrijke dingen niet vergeet en de regels ook volgt, red je jezelf en anderen”, benadrukt de burger.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: