Cluster inspecties bevestigen wat iedereen al wist: Covid-protocollen worden in de wind geslagen

Bij de cluster inspecties, die uitgevoerd worden in het kader van de controle op- en naleving van de Covid-19-protocollen, is geconstateerd, dat de protocollen nog steeds niet voldoende nageleefd worden. Er zijn nog steeds bedrijven, die geen diensten mogen bieden aan het publiek, maar waar veel samenscholing plaatsvindt, zo bericht het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken. De inspecties bevestigen feitelijk wat iedereen al wist en waar veel over wat gezegd en geschreven op social media.

Opvallend is volgens het ministerie ook, dat bij de samenscholing van de burgers, de maatregelen vaak niet in acht worden genomen, zoals een mond-/neusbedekking op hebben, handen regelmatig desinfecteren en 1.5 meter afstand houden van elkaar. Zoals eerder aangekondigd worden ook uitvaartdiensten gecoördineerd door het clusterteam en worden vuurwerkwinkels geïnspecteerd. Op 28 december waren er meer dan 30 bedrijven gesloten die niet behoren tot de essentiële diensten.

Naar aanleiding van het aantal gestegen Covid-19 besmettingsgevallen is de dagelijkse inspectie opgevoerd. Bij het niet en niet voldoende naleven van de protocollen worden boetes opgelegd en bij direct gevaar voor de volksgezondheid wordt overgegaan tot sluiting van een bedrijf.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: