Verkoold lichaam aangetroffen in uitgebrande wooncontainer in Casipora gebied

De politie van Paranam en de brandweer ontdekten op Tweede Kerstdag twee uitgebrande containers in het Casipora gebied. In een van de containers, een wooncontainer, vonden ze een verkoold lichaam, zo bericht het Korps Politie Suriname donderdag 31 december.

Uit het politieonderzoek blijkt, dat de 54-jarige Oemakant, F.S. (41 jr.) en twee andere werknemers zaten te borrelen. Op een bepaald moment vertrokken de twee werknemers met een ponton om andere werkzaamheden te gaan verrichten en lieten Oemakant en F.S. achter.

Een tijd daarna belde Oemakant zijn zoon met de mededeling, dat hij door F.S. was gekapt en dat hij zichzelf in zijn wooncontainer in veiligheid had gebracht. Oemakant zei ook, dat hij de ingang van de container van binnenuit had gebarricadeerd. Na het videogesprek tussen Oemakant en zijn zoon schakelde deze de politie in.

Intussen kwamen de twee andere werknemers terug en werden door F.S., die nog met een scherp voorwerp te keer ging, bedreigd. Uit vrees renden ze weg en zochten hulp bij andere werknemers. Bij terugkeer van de arbeiders stonden twee containers, waaronder die waarin Oemakant zich bevond, in brand.

Het verkoold lichaam van Oemakant is na afstemming met het Openbaar Ministerie in beslag genomen.  Het Regio Bijstand Team Midden heeft afgelopen maandag de verdachte F.S. aangehouden, waarna hij werd voorgeleid aan een Hulpofficier van Justitie en in voorlopige verzekering gesteld. Deze zaak is voor verder onderzoek overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten van de politie.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: