Soenderpersad Hanoeman: “2020 is één van de beroerdste jaren in de geschiedenis van Suriname”

De grootste hobbel die de maatschappijkenner Soenderpersad Hanoeman als gepensioneerde heeft ondervonden in 2020 is de devaluatie. Het pensioen is daardoor veel minder waard en kan niet opwegen tegen de enorme kosten voor levensonderhoud. “2020 is een van de beroerdste jaren in de geschiedenis van Suriname. Alles is nog duurder geworden en de gepensioneerden zitten helemaal op de bodem. De koersunificatie heeft voor veel ellende gezorgd”, benadrukt Hanoeman in gesprek met Dagblad Suriname. Wat ook een enorme hobbel is, is het uitvallen van het sociaal leven door de coronapandemie. “Even de telefoon pakken en wat heerlijk bijpraten kan zelfs niet meer, niet alle ouderen hebben WhatsApp. Als je geen geld en contacten hebt, dan slaat frustratie toe en daardoor ga je geestelijk en lichamelijk achteruit.”

Hanoeman is een van de personen die zijn stem heeft uitgebracht op de huidige regering en die nu een grote teleurstelling ervaart, doordat het leven van vooral de gepensioneerden in een zeer korte tijd dat de nieuwe regering aanzit, sterk achteruit is gegaan. Wat voor verlichting kan zorgen, is wanneer de regering het pensioen conform de koersontwikkeling bijstelt, suggereert Hanoeman, ‘anders wordt 2021 even beroerd als 2020’.

error: Kopiëren mag niet!