Winkeliers dagelijks geconfronteerd met agressieve klanten zonder mond-/neuskapje

Het dragen van een mond-/neuskapje lijkt nog steeds een niet te overbruggen probleem te zijn voor bepaalde mensen. Een van de groepen in de samenleving die daar dagelijks mee geconfronteerd wordt, zijn winkeliers en eigenaren van supermarkten. Er blijken onverantwoordelijke burgers te zijn die nog steeds moeite hebben om een mond-/neuskapje te dragen of er simpelweg geen boodschap ofwel lak aan hebben. Die burgers stappen dan ook, zonder na te denken, winkels en supermarkten binnen zonder zo’n beschermend middeltje te dragen, tot woede van de eigenaren van die zaken. Veel van de winkels en supermarkten hebben duidelijk aangegeven dat het dragen van een mond-/neuskapje verplicht is en desondanks lopen die onverantwoordelijken de supermarkten en winkels binnen alsof covid-19 niet bestaat. Maar, erger is, dat onder die onverantwoordelijken zich ook personen bevinden die boos worden op de eigenaar van een winkel of supermarkt die hen wijst op de verplichting van het dragen van een beschermend kapje, terwijl dat feitelijk andersom zou moeten zijn: de winkelier moet heel boos worden op die klanten.

Nu en dan worden beelden op social media geplaatst van boze winkeliers en ongemanierde klanten. Maar, wat kan een winkelier doen? Niets feitelijk. Aangifte doen? Zal de politie ten tonele verschijnen. Boetes werden tot begin van deze week sowieso niet uitgedeeld aan overtreders van covid-maatregelen, terwijl op het niet dragen van een mond-/neuskapje een boete staat van SRD 150. Tijdens een covid-update persconferentie maandag zei de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, dat de politie wel is gestart met het uitdelen van boetes.

Dagblad Suriname sprak met een eigenaar van een supermarkt te Abrabroki, die onlangs voor de zoveelste keer werd geconfronteerd met een klant, die geen mond-/neuskapje droeg. Hij sprak de klant aan op het feit dat hij geen mond-/neuskapje droeg, waarop die tot zijn verbazing reageerde met de opmerking: ‘Ja, maar u draagt toch een mondkapje?’ Dit antwoord zegt voldoende over het algehele denkvermogen van de mensen, die weigeren een mond-/neuskapje te dragen… en de informatie die men heeft over het dragen van de gezichtsbedekking. 

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: