President Santokhi: “Bergen werk nog te verzetten, maar doorbraken verwachtbaar in 2021”

President Chan Santokhi heeft gisteren aangegeven dat de vooruitzichten voor 2021 positief zijn. Hij stelde dat er nog veel werk aan de winkel is, maar sprak goede hoop uit. In maart 2021 eindigt de urgentiefase volgens het plan van de regering. “We zijn op schema.” President Santokhi stelde dat hij in januari 2021 financieel doorbraak verwacht op verschillende niveaus. “In februari wordt verlichting verwacht. Wij zullen doorgaan met keihard werken en het verder verbeteren van bestuur, bevorderen van volksgezondheid en veiligheid. Naar verwachting zullen wij volgend jaar ook afrekenen met covid. In het eerste kwartaal verwachten wij de vaccinaties. In april 2021 begint de stabilisatiefase. Een heleboel projecten zijn inmiddels goedgekeurd. Meer dan 100 investeerders hebben zich al aangemeld. We zien enorme belangstelling van private investeerders. Dat zal ten goede komen aan de Surinaamse burger door werkgelegenheid en de spinoff. We verwachten dan economische stabiliteit en de koersen zullen stabiliseren. Laten wij on allen nationaal opstellen. Wij zijn allen Surinamers. Stel je op als Surinamer. Wij zijn bezig met het herstellen van bilaterale relaties. Daar zien wij al zichtbare vorderingen. Met Guyana, Frankrijk, India, Brazilië en de VSA zijn er al vergevorderde afspraken gemaakt. Er zijn mooie momenten geweest in het jaar 2020, zoals de olievondsten. Dat is goed nieuws. Wij moeten ervoor zorgen dat de inkomsten terugvloeien naar de samenleving. De vooruitzichten voor 2021 zijn goed. U zult weer in staat zijn om uzelf te ontwikkelen. Natuurlijk zijn er bergen aan werk nog te verzetten. Maar we gaan werken. Aan het eind van het traject zullen wij dan kunnen zeggen: ‘Ja we zijn weer die trotse Surinamers’ ”, aldus het staatshoofd.

error: Kopiëren mag niet!