Gajadien: “Covid-19 regels voor iedereen”

Coalitie- tevens VHP-fractieleider Asiskumar Gajadien benadrukt in gesprek met Dagblad Suriname dat de covid-19 maatregelen naast de samenleving ook te allen tijde gelden voor leden van de regering, het parlement en hun vrienden en familie. Als voorbeeld noemt hij zichzelf, die alle geplande activiteiten heeft laten afgelasten. “Voor december had ik een aantal activiteiten met structuren van de partij gepland, maar alles is afgelast. Dus ik weet niet waarover men praat wanneer men zegt dat de regels niet gelden voor friends and family. Laten wij kritisch blijven, want het is geen normale situatie, maar een situatie waarbij wij niet terug moeten keren naar de situatie van augustus. Indien de stijging van het aantal covid-19 besmettingen zo doorgaat, wordt het dan erger dan augustus. En dat willen wij niet”, zegt Gajadien, die ook ondervoorzitter is van de VHP. Er zijn in de afgelopen maanden heel wat feestelijke bijeenkomsten gehouden door toppers uit de regering waar bepaalde personen, waaronder ook ministers, op foto’s zonder mond- en neusbedekking te zien waren. Achteraf is na opgelopen kritiek hiervoor verontschuldigingen aan de gemeenschap geboden. Volgens de covid-19 website was het aantal actieve gevallen zaterdagavond opgelopen naar 380. Sinds 13 maart zijn 5.938 mensen positief getest. Hiervan zijn 5.456 genezen verklaard. 119 mensen hebben het leven gelaten.

Harder optreden tegen illegale feesten

Ondertussen blijkt dat de regering nu wel korte metten maakt met personen en bedrijven, die de covid-19 regels aan hun laarzen lappen. Een multidisciplinair clusterteam is ondertussen al gestart om man en paard te noemen. Bedrijven die in overtreding zijn, worden met naam en toenaam genoemd in persberichten. Gajadien, die als deel van de parlementaire crisiscommissie ook deel heeft genomen aan de besprekingen over covid-19 met de regering, zegt dat er ook gevraagd is om harder op te treden tegen personen, die de regels aan hun laarzen lappen en vooral feestjes achter gesloten deuren en achtertuinen organiseren. Er moet volgens hem ervoor gewaakt worden dat door deze party’s mensen besmet raken en uiteindelijk vele levens verloren gaan.

Regering moet samenleving blijven beschermen
Dat vooral belijders van het christelijk geloof dit jaar door de tweede covid-19 golf in het land het kerstfeest op een andere manier hebben moeten vieren, heeft volgens Gajadien geenszins de bedoeling gehad om de vrijheid van godsdienst te beperken, maar om de gemeenschap te beschermen door voorzichtig te zijn. Vooral gezien het feit dat in aanloop naar de kerstdagen toe reeds covid-19 besmettingsgevallen in kerken zijn voorgekomen. Ook naar de jaarwisseling toe is het volgens de VHP-topper de taak van de regering om de samenleving te blijven beschermen. “Omdat eenieder er baat bij heeft”, aldus de politicus.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: