Commewijne District van het Jaar

Aan een dagjesmens die de districten vaak aandoet, werd de vraag gesteld: Welk district zou u willen kronen als District van het Jaar 2020? Het antwoord stond klaar: “Paramaribo doet mijn hart razen. In Commewijne daalt mijn bloeddruk. Ik ben een dagjesmens en vertoef graag in het district Commewijne. De rust die er heerst, helpt mij om te herstellen van het gejaagd leven in de stad. Elk district heeft een eigen identiteit, aardig- en onaardigheden.  Van alle districten voel ik mij het best thuis in Commewijne.”

Stadsinzicht en gevoel

“Het personenverkeer tussen de districten is het drukst tussen Commewijne en Paramaribo. Deze bestuurgebieden grenzen aan elkaar. Duizenden personen reizen dagelijks naar en van Paramaribo om er onderwijs te volgen er te werken of anderszins bezig te zijn. De meeste bewoners hebben stadsinzicht, stadsgevoel en bewegen er alsof zij thuis zijn.”

Vlotte integratie

“Zij die de stadsdrukte willen ontlopen, verhuizen in toenemende mate naar Commewijne. Het komt me voor dat stadsbewoners, die naar de districten verhuizen het best aarden in Commewijne. De integratie van de stedelingen in Commewijne gaat naar mijn gevoel van beide kanten vlotter. Wat mij betreft, Commewijne is het District van het Jaar.”

HD

error: Kopiëren mag niet!