Ati Gi Ati sluit buitengewoon jaar door kinderen Huize Elim te verwennen

De vrijwilligersorganisatie Ati Gi Ati heeft een buitengewoon jaar afgesloten met het verwennen van de kinderen van huize Elim van de Heer te Houttuin. Dit werd gedaan onder strikte navolging van de geldende covid-19 protocollen. Het Kinderhuis Elim van de Heer en het Duchenne Spier dystrofie Centrum, is een tehuis voor wezen, half wezen, verwaarloosde en kinderen met een beperking. Duchenne spierdystrofie is een erfelijke aandoening, waarbij de spieren ernstig zijn verzwakt. De ziekte komt vrijwel alleen voor bij jongens. Bij dit project werden de kinderen getrakteerd op lekkernijen en een middagmaal. De kinderen konden genieten van donuts, cupcakes maar ook gezond fruit en een vierkleuren maaltijd. Dit geeft Saya Harpal, recent aangetreden voorzitter van Ati gi Ati, te kennen aan Dagblad Suriname. Dit project is mogelijk geweest dankzij steun van interne en externe donateurs

Innovatieve manieren

De voorzitter van de vrijwilligersorganisatie vertelt;  Ati Gi Ati betekent letterlijk hart voor hart. De leden van Ati Gi Ati, die voornamelijk uit universiteitsstudenten bestaan, hebben voor deze naam gekozen, omdat zij vinden dat die naam goed past bij ons, en omdat de acties die ondernomen worden met liefde gedaan worden. Wij willen ook een voorbeeld zijn voor jongeren om je medemens te helpen als je daartoe in staat bent! aldus Harpal. Verder zegt zij, dat Ati gi Ati sinds juni 2018 actief is en momenteel bezig is met het vormen van een officiële vereniging. Ati gi Ati heeft al verschillende sociale projecten uitgevoerd. 2020 is een buitengewoon jaar geweest en ook Ati gi Ati moest zich aanpassen. Harpal geeft aan dat de leden van de organisatie niet meer bijeen konden komen zoals gebruikelijk. Wij waren genoodzaakt om naar andere modellen te kijken. Zo werd bij de fysieke projecten rekening gehouden met de geldende regels. Bij donaties aan tehuizen of instanties werden de goederen op een veilige manier afgegeven. Een ander innovatief project is hun online Bunkop’ seri geweest. Goed bruikbare kledingstukken, spelletjes en speelgoed zijn daarbij online op de Facebook page van Ati gi Ati aangeboden tegen een zachte prijs. De voorzitter van Ati gi Ati zegt dat alle opbrengsten gebruikt zullen worden bij de sociale projecten van de organisatie. Lezers kunnen de activiteiten volgen op de Facebook page van Ati gi Ati.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: