Brunswijk ziet niets mis in samenwerking met Chotelal: “Ik koop waar goedkoop is”

Vicepresident tevens voorzitter van de Abop, Ronnie Brunswijk, heeft geen boodschap aan personen en politici die kritiek leveren aan zijn samenwerking met firma B. Chotelal. “Meneer Chotelal verkoopt goedkoop en ik koop waar goedkoop is”, zei de vicepresident maandag op een persconferentie. Het is geen geheim dat de Abop en de VHP als oppositiepartijen tussen 2015 en 2020 flink kritiek op de NDP en toenmalige vicepresident Ashwin Adhin hebben geleverd voor de nauwe banden met firma B. Chotelal. Tegen zeer scherpe prijzen worden er basisgoederen verkocht, waarvan onduidelijk is hoe de handelaar dit voor mekaar kan krijgen. Brunswijk stelt persoonlijk contact met de eigenaar van Chotelal te hebben en de toezegging te hebben gehad dat de ondernemer goedkoop levensmiddelen kan leveren.

Daar ziet de Abop-leider niets mis mee. “Dus ik ben met hem in zee gegaan. Hij gaat naar Nickerie, Moengo en je kan ook bij hem gaan. Het is een ondernemer, maar dat wil niet zeggen dat als hij iets verkeerd heeft gedaan, het dan mijn verantwoordelijkheid is. Ik kijk naar de mensen, armoedebestrijding en waar we goedkope dingen kunnen vinden. En hij is Surinamer. Ik heb niet gehoord dat hij veroordeeld is. Die man heeft een grote supermarkt en hij heeft heel veel producten”, aldus de tweede man van het land. Hij voegde eraan toe dat de regering Santokhi/Brunswijk niemand uitsluit en indien Chotelal op een strafbare wijze gewerkt heeft tijdens de periode Bouterse/Adhin, het dan aan de procureur- generaal ligt om dit te onderzoeken. Elke ondernemer die een bijdrage wilt leveren voor de ontwikkeling van het land is welkom.

FR

error: Kopiëren mag niet!