Start bouw middelbare school Marowijne midden januari of begin februari 2021

Er komt volgens vicepresident Ronnie Brunswijk een middelbare school in het district Marowijne. Tijdens een persconferentie maandag zei de tweede man van het land dat de locatie ook al in beeld is en alles al gereed is om hooguit midden januari of begin februari 2021 te starten met de bouwwerkzaamheden. Dagblad Suriname maakte het nieuws over de bouw van deze school reeds in oktober bekend. Het was de regering Bouterse, die vlak voor de verkiezingen van 2015 bekendmaakte dat er in Marowijne een VOS-scholengemeenschap en een landbouwcentrum zouden komen. Dat werd ook benadrukt bij de officiële onthulling van het naambord van de school medio mei 2015. Het startsein voor de bouw werd gegeven door de toenmalige ministers Ashwin Adhin van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, en Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij. Uiteindelijk bleek het werkelijk een verkiezingsstunt te zijn geweest, immers de met veel tamtam aangekondigde VOS-scholengemeenschap moet nog steeds gebouwd worden.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: