Vicepresident: ‘Bazo-kaarten verlengd totdat er anders wordt beslist’

De Bazo-kaarten verstrekt door het Staatsziekenfonds die eind oktober zijn vervallen, worden nu stilzwijgend verlengd totdat er anders wordt beslist. Dat zei vicepresident Ronnie Brunswijk maandag op de laatste regeringspersconferentie. Eerder zijn de kaarten met een maand en dan weer met twee maanden verlengd. Nu is het besluit genomen om de Bazo-verzekeringen tot nader order te verlengen. Ongeveer 125.000 personen in de categorie 0-16 jaar en boven de 60 jaar worden gesubsidieerd. De regering vindt dat er een screening moet plaatsvinden. Mensen die zelf geen verzekering kunnen betalen, worden ondersteund.  Mensen die werken in een bedrijf, dienen daar verzekerd te worden. Dat is ook bij wet vastgesteld. Mensen die moeten screenen zijn nog niet zover.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: