Brunswijk: “Het is een kind van de vicepresident en zij mag genieten van de privileges die haar vader geniet”

Vicepresident Ronnie Brunswijk vindt dat er niets mis is met het feit dat zijn kinderen en de rest van zijn gezin gebruik maken van privileges waarop hij aanspraak maakt als de tweede man van het land. Recent is een video op social media geplaatst waarop te zien is dat de dochter van Brunswijk door manschappen van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) op de Johan Adolf Pengel luchthaven is opgehaald en met loeiende sirenes is vervoerd naar Paramaribo. Tijdens een persconferentie maandag zei Brunswijk dat zijn dochter zich netjes heeft gehouden aan alle Covid-protocollen en is vooraf getest voordat zij naar Suriname is gereisd. Hierna is ook thuisquarantaine geregeld. De tweede man van het land benadrukte dat hij helemaal niets mis ziet in het ophalen van zijn dochter door de manschappen van DNV op de luchthaven. “Mag dat niet? Als mij kind uit Nederland komt, mag ze niet opgehaald worden? Er staat geen beperking daarvoor. Het is een kind van de vicepresident en zij mag genieten van de privileges die haar vader geniet. Als het fout is, dan is dat uw probleem. Het is niet mijn probleem. Mijn kind, als die komt op Zanderij, dan wordt het afgestemd met Volksgezondheid en dokter Orie en dan worden de voorschriften aan ons voorgehouden over wat er moet gebeuren. Want wij weten precies hoe het hoort. Dus no aksi law law san, mi mang”, aldus een duidelijk geïrriteerde Brunswijk aan journalisten. Ook over de recente video waarop te zien is dat Brunswijk midden in de binnenstad uit zijn voertuig stapt en geld naar omstanders omstrooit, weigerde hij in te gaan.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: