Rajendre Khargi officieel beëdigd als ambassadeur in Nederland

Rajendre Khargi is maandag door president Chandrikapersad Santokhi beëdigd als Surinaamse ambassadeur in Nederland. Het is voor het eerst in drie jaar, dat Nederland en Suriname weer diplomatieke relaties krijgen op ambassadeursniveau. Khargi moest vanwege zijn functie nog wel zijn Nederlandse nationaliteit inruilen voor de Surinaamse. Volgens president Santokhi is dit een concrete invulling die premier Mark Rutte en hij kort na zijn beëdiging als president maakten om de relatie tussen de twee landen tot het hoogste diplomatieke niveau te herstellen. Het staatshoofd verwacht dat Khargi periodiek zal rapporteren aan de minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale samenwerking. “De nieuwe ambassadeur heeft zoals elke diplomatieke vertegenwoordiger als voornaamste taak het behartigen van de nationale belangen van de republiek Suriname. Geen ander belang is derhalve groter. Onderdeel van zijn taak is om een nieuw fundament van vertrouwen te creëren in de relatie tussen onze landen”, aldus het staatshoofd. Khargi heeft niet alleen de taak om actief buitenlandse investeringen te stimuleren, maar van hem wordt ook verwacht om de kennis, kunde en kapitaal van de Surinamers in diaspora te betrekken bij de ontwikkeling en duurzame wederopbouw van Suriname. De ambassadeur heeft ondertussen al een bijdrage geleverd bij de concrete afspraken die er gemaakt zijn voor samenwerking op het gebied van onder andere financiën, justitie en politie, volksgezondheid, defensie, natuurbehoud en milieu. Khargi ziet zijn beëdiging in deze post als ‘een call of duty’.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: