Moeder van beroofde zoon ontevreden over behandeling zaak door politie

De moeder van een op 23 december zo tussen tien en elf uur ‘s avonds op de dr. Sophie Redmondstraat beroofde zoon, de 24-jarige AMTO-student (Avond Middelbare Technische Opleidingen) Ritcher Klooster, spreekt tegenover Dagblad Suriname haar ontevredenheid uit over de wijze waarop de politie deze zaak behandelt. 

Haar zoon werd door twee jongens, zonder masker, op een brommer beroofd van een tas met daarin zo’n SRD 20.000. Er zou ook een derde jongen bij betrokken zijn geweest. De jongens zouden rond de 21-25 jaar zijn. Op het moment dat de zoon trachtte zijn tas uit de handen van een overvaller te trekken, werd hij door een van ze met een mes in het hoofd gestoken, zo zegt de moeder. Tot drie uur in de ochtend werd haar zoon medisch behandeld op de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Volgens haar heeft een beveiligingscamera van SuriChange in de straat de beroving op beeld vastgelegd, maar zou de politie nog niet om die beelden hebben gevraagd. Op die beelden zijn de overvallers mogelijk duidelijk zichtbaar en herkenbaar te zien. De politie van de bureau’s Keizerstraat en Nieuwe Haven zou van het bestaan van de camerabeelden op de hoogte zijn.

De moeder van het slachtoffer vindt, dat de politie ‘heel nonchalant’ met de zaak omgaat, niet naar tevredenheid. Het slachtoffer is getraumatiseerd en heeft mogelijk begeleiding nodig, zo zegt de moeder. 

Woordvoerster Rachel Deekman zegt in een korte reactie tegenover Dagblad Suriname: ‘Wij willen de familie zeker te woord staan.’

SuriChange laat in een reactie weten: ‘Na een formeel verzoek van de autoriteiten, kunnen wij beeldmateriaal ter beschikking stellen aan de politie.’

Het is niet duidelijk of er een gesprek gaat komen tussen de moeder van het slachtoffer en de politie.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: