35 nieuwe Covid-besmettingen maandag en 1 patiënt overleden

Het aantal Covid-besmettingen bedraagt maandag 35, terwijl dat zondag 40 (vrijdag nog 70) was, aldus de maandagavond bijgewerkte officiële Covid-19 website. Er is helaas wel een patiënt aan het virus overleden, waardoor het aantal overleden patiënten nu 120 bedraagt. Er zijn maandag 160 tests uitgevoerd. 63 Patiënten zijn genezen verklaard, dat waren er zondag 23. 

Het totaal aantal actieve gevallen bedraagt nu 369, dat waren er afgelopen maandag nog 185. 839 Personen, niet positief getest, bevinden zich nog steeds in quarantaine. Op de Intensive Care Unit’s (ICU’s) bedraagt het aantal patiënten 11 en 53 personen worden nog buiten ICU’s verpleegd in de ziekenhuizen. 213 Positief geteste persoon bevinden zich in isolatie. Het totaal aantal positieve besmettingen sinds de aanvang van de Covid-pandemie bedraagt 6.013.

Inmiddels heeft de regering de huidige Covid-maatregelen verlengd tot 2 januari. Er is dus geen sprake van een zo gevreesde total lockdown, de huidige avondklok van 19.00 – 05.00 uur blijft gehandhaafd.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: