Drukte in centrum Paramaribo lijkt Covid-pandemie en maatregelen te doen vergeten

Terwijl de Covid-pandemie rondwaart in het land, er diverse strike maatregelen door de regering zijn ingesteld, waaronder sluiting van winkels, lijkt daar vandaag de dag in het centrum van Paramaribo totaal geen sprake van te zijn. De drukte in onder andere de Saramaccastraat doet vermoeden dat er helemaal geen Covid-19 bestaat, laat staan dat winkels gesloten zijn en men bijvoorbeeld 1.5 meter afstand in acht moet nemen. Het lijkt allemaal niet te bestaan.

Daarenboven lijkt de drukte, met name het autoverkeer, ook nog eens aan te tonen, dat het – financieel – nog niet zo slecht gaat met iedereen in de samenleving. Maar nog belangrijker, waarom komen al die mensen naar het centrum, wetende dat winkels gesloten zijn, met uitzondering van onder andere slagerijen? Verwacht mag worden, dat de autoriteiten voor allerlei Covid-gerelateerde controle-activiteiten aanwezig zijn in de binnenstad van Paramaribo en erop toezien dat alle maatregelen en protocollen worden nageleefd.

De beelden die her en der op social media verschijnen spreken echter niet te ontkennen boekdelen en kunnen als verontrustend worden omschreven. De ‘blijf thuis’ slogan lijkt plaats te hebben gemaakt deze dagen voor ‘ga de stad in’….. met alle gevolgen voor de volksgezondheid vandien. 

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: