40 nieuwe Covid-19 besmettingen zondag

Het aantal Covid-besmettingen bedraagt zondag 40 (vrijdag nog 70), aldus de zondagavond bijgewerkte officiële Covid-19 website. Er zijn zondag 233 tests uitgevoerd. 23 Patiënten zijn genezen verklaard. Het heeft er alle schijn van dat een dalende trend zich heeft ingezet. Dit kan mogelijk aanleiding zijn om geen total lockdown in te stellen. Op social media verschijnen deze dagen veel nepberichten en nonsense berichten over een total lockdown en andere Covid-gerelateerde onderwerpen, maar van een volledige lockdown is dus absoluut geen sprake. Het totaal aantal actieve gevallen bedraagt nu 397, dat waren er afgelopen maandag nog 185. 839 Personen, niet positief getest, bevinden zich nog steeds in quarantaine.

Op de Intensive Care Unit’s (ICU’s) bedraagt het aantal patiënten 8 en 49 personen worden nog buiten ICU’s verpleegd in de ziekenhuizen. 238 Positief geteste persoon bevinden zich in isolatie (dinsdag 129). Het totaal aantal positieve besmettingen sinds de aanvang van de Covid-pandemie bedraagt 5.978.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: