Tien slijterijen willen vrijstelling voor openstelling

‘Wat wij verkopen is ook verkrijgbaar in supoermarkt en die is essentieel’

Ramcharan’s Slijterij en negen willen dat president Chandrikapersad Santokhi ze vrijstelling verleend voor  openstelling van de drankenzaken. Volgens de slijterijen in hun brief van zaterdag aan de regering is alles wat zij verkopen ook verkrijgbaar in een supermarkt die wel als essentieel wordt aangemerkt.

‘Dit is oneerlijk tegenover de slijterijen, die net als de supermarkt extra geïnvesteerd hebben voor deze periode, maar nu hun producten niet kwijt kunnen.’

Daarnaast schrijven de slijterijen dat ze ‘zeker voor 50 procent ook niet-alcoholische dranken verkopen, waaronder sap, fris, water, snacks, kerstbroden, chips, bestek en borden. 

‘Het is bekend dat er een grote rush is ontstaan op supermarkten, die dranken 20 procent duurder verkopen dan de slijterijen. De grote rush is of kan een bron vormen voor eventuele besmettingen met Covid-19. Indien de drankenzaken open zijn, is de rush naar de supermarkt ook afgenomen’, zo stellen de tien slijterijen.

De drankenzaken willen openen voor het publiek tot eind van dit jaar. ‘Natuurlijk nemen wij alle Covid-maatregelen in acht, al dan doen wij onze winkels partieel open.’

PK

error: Kopiëren mag niet!