Gemuteerde Covid-19 variant mogelijk in Suriname – Minister Ramadhin: ‘Nog niet officieel’…

De gemuteerde variant van het coronavirus, dat al enige tijd actief is in vooral het Verenigd Koninkrijk en in Zuid-Afrika, is mogelijk nu ook opgedoken in Suriname.

In een reactie tegenover Dagblad Suriname laat minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid weten: ‘Nog niet officieel.’

Deze variant zou tot 70 procent besmettelijker zijn dan het normale coronavirus en dat levert zorgen op. Viruswetenschappers wereldwijd zeggen dat waakzaamheid geboden is.

De variant van het virus werd voor het eerst gezien in Groot-Brittannië, waar men een verband zag tussen de plotseling snel oplopende besmettingscijfers en de nieuwe variant van het virus. De variant is vooral veel besmettelijker dan het reguliere coronavirus, maar hij zou niet dodelijker zijn. Mensen zouden er niet zieker van worden en er is geen reden om te denken dat het vaccin niet of minder goed zou werken. 

Maar, aangezien de mutant wel besmettelijker is, zal hij zich sneller verspreiden. Epidemiologen schatten dat de variant in het Verenigd Koninkrijk het reproductiegetal met 0,4 heeft verhoogd. 

De afgelopen dagen is de besmettelijkere variant van het coronavirus al in verschillende Europese landen en ook buiten Europa gedetecteerd, onder andere in Japan, Nigeria, Australië, Singapore en Libanon.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: