16-Jarige bekende van de politie steelt goederen uit auto overtreedster avondklok

De 16-jarige R.B. is zaterdag 19 december door de politie van het bureau Uitvlugt op zijn woonadres en aangehouden, verdacht van diefstal van geldbedrag in SRD’s, een gouden hanger en gouden ring uit de auto van een overtreedster van de avondklok. Dit meldt het Korps Politie Suriname zaterdagavond 26 december.

De 31-jarige benadeelde J.S., die woensdag 16 december als avondklok overtreedster werd overgebracht naar de hal van de Politie Academie, ontdekte een dag later, dat spullen uit haar auto waren verdwenen. 

De vrouw verklaarde bij de politie, dat ze haar auto langs de Kasabaholoweg liet staan. Ze zei ook, dat de ruit van haar portier niet helemaal dicht gaat en dat R.B. hiervan op de hoogte was.

R.B. gaf bij de voorgeleiding aan, dat hij vanaf een afstand zag dat J.S. door de politie werd staande gehouden. De vrouw, die vermoedelijk yami (marihuana) bij zich had, gooide dit bij het zien van de politie onder haar auto. Als overtreedster van de avondklok werd zij vervolgens meegenomen door de politie.

Hierna liep de jongen naar het voertuig en nam alleen de yami van onder de auto vandaag en verrichtte geen andere strafbare feiten. De gestolen goederen zijn nog niet terecht.

R.B., die meermalen in aanraking is gekomen met de politie, is na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Gezien zijn jeugdige leeftijd is hij ondergebracht in het jeugdcellenhuis van Opa Doelie.

error: Kopiëren mag niet!