Aangereden bromfietser in hulpeloze toestand achtergelaten door doorgereden automobilist

Een aangereden bromfietser is woensdagavond 9 december in hulpeloze toestand achtergelaten door de doorgereden automobilist die hem had aangereden op de Noordwijkweg, niet ver van de Kwattaweg, zo bericht het Korps Politie Suriname zaterdag 26 december.

Agenten troffen de bromfietser R.S. op het wegdek aan. Volgens zijn verklaring reed hij over de Noordwijkweg in de richting van de Kwattaweg. In dezelfde rijrichting reed een auto naast hem. Op een bepaald moment sloeg hij rechtsaf, terwijl de auto hem inhaalde, met als gevolg de aanrijding. 

De automobilist reed na de aanrijding door en liet de bromfietser in hulpeloze toestand achter.

R.S. klaagde van pijn over zijn hele lichaam en werd voor medische behandeling in een ambulance vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Het onderzoek van deze aanrijding werd toen overgedragen aan de Verkeersunit van regio Midden.

Uit het politieonderzoek blijkt, dat de bromfietser de veroorzaker was van de aanrijding. Hij heeft verzuimd voorrang te verlenen aan het rechtdoorgaand verkeer en doorkruiste de auto met als gevolg de aanrijding.

Met medewerking van omstanders kon de doorgereden auto worden achterhaald en werd de 28-jarige D.V. in beeld gebracht als bestuurder. Hij werd opgespoord en woensdag 23 december aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij de voorgeleiding bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. D.V. gaf aan dat hij uit vrees, na de aanrijding, doorreed.

De man is in verzekering gesteld, omdat hij de bromfietser in hulpeloze toestand achterliet zonder zijn persoonsgegevens te hebben achtergelaten. Het voertuig is ter herkeuring in beslag genomen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: