Weerbarstige onbezonnen en agressieve straathandelaren

De binnenstad ontdoen van straathandelaren verloopt moeizaam. Het districtscommissariaat Paramaribo-Noord heeft geüniformeerde bestuursambtenaren ingezet om te voorkomen en ervoor te zorgen, dat straathandelaren de trottoirs lukraak bezetten. Los van dat het geen fraai gezicht is, worden voetgangers en de toegang tot gevestigde bedrijven belemmerd. De ordening wil maar niet lukken.

Met de handen in het haar

“Het moment waarop de controleurs zich verwijderen, bezetten de verkoopsters de plaats opnieuw. Dat niet alleen, het aantal neemt toe”, wordt geklaagd door ondernemers. “Ze verplaatsen zich ook naar andere locaties in de omgeving, onder andere naar de Maagdenstraat.  Wij zitten met de handen in het haar. Het is een invasie, die onze handel negatief beïnvloedt. Ik tracht de straathandel voor mijn deur tegen te houden, maar sta in deze alleen. De regering durft niet streng op te treden uit vrees voor protestdemonstraties.”

Populisme heeft het zover gebracht

“Deze scheve gang van zaken komt vanwege populistisch beleid. De teugels werden in naam van: het zijn arme mensen, laat ze ook een broodje verdienen, losgelaten. De toestand is te lang getolereerd, waardoor opheffing nu moeilijk gaat. De mensen tonen zich weerbarstig en stellen zich onbezonnen en agressief op.”

Van de vloer eten

“Landbouwproducten, levensmiddelen en ander koopwaar worden op de grond uitgestald. Doet me denken aan de opvoeding die ik thuis heb genoten. De boodschappentas op de vloer plaatsen mocht niet: ‘Het zijn etenswaren, ze horen niet op de vloer thuis’, hoor ik mijn moeder nog zeggen.”

HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: