Duitse minister: miljardairs moeten meer solidariteit tonen

De Duitse minister van ontwikkelingshulp Gerd Müller (CSU) vindt dat superrijken zich te weinig laten zien in de strijd tegen het coronavirus. Dat zegt hij in diverse regionale dagbladen van uitgeverij Funke Mediengruppe.

Müller wijst in het bijzonder naar Amerikaanse miljardairs Jeff Bezos (Amazon) en Mark Zuckerberg (Facebook). Zij zijn tijdens de crisis rijker geworden. Zo kon Bezos in totaal $70 mrd bijschrijven dit jaar, terwijl het vermogen van Zuckerberg in één dag met $8 mrd toenam.

Beiden zouden uit eigen beweging meer kunnen bijdragen om de financiële klap van corona te kunnen verzachten, zegt hij. Müller ziet een solidariteitsfonds als een oplossing. Dat fonds zou volgens de minister door de Verenigde Naties beheerd moeten worden.

Müller noemde Microsoft-oprichter Bill Gates en zijn vrouw Melinda als voorbeeld van rijken die vrijwillig doneren aan minderbedeelden.

Tot dusver zijn internationale initiatieven om $28 mrd bij elkaar te verzamelen voor vaccins, medicatie en andere behandelingen mislukt, concludeert de Duitser. In april verklaarde hij dat ontwikkelingslanden in Afrika minimaal $50 mrd nodig hebben om de schade enigszins op te vangen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: