“Door verscherping avondklok wordt het moeilijker”

“De verscherping van de avondklok komt heel nadelig uit voor mij. Ik moet zo haastig verkopen om naar huis te gaan, zodat ik de regels niet overtreed”, zegt een groenteverkoper, die in de middag verkoopt. De groenteverkoper gaf aan dat hij pas in de middag kan verkopen. Met het salaris van zijn vaste baan haalt hij het helemaal niet. Hij besloot na het werk groente te verkopen langs de straat. “Ik ben niet op een vaste plek, ik ben aanwezig op plekken waar het druk is, waar er veel bedrijven zijn. Ik sta vaak genoeg in de stad, aan de Kwattaweg en ook te Welgedacht. Daar heb je toch wel klanten die na het werk iets willen kopen onderweg naar huis. Door de verscherping van de avondklok komt het nu heel moeilijk uit.” De groenteverkoper gaf aan dat hij namelijk pas tegen 17.00 of 17.30 uur kan meedoen met de verkoop en moet hij om 20.00 uur al stoppen.  Toen de avondlok versoepeld werd, trok hij de verkoop door tot hij niemand meer kreeg voor zijn stand. Nu gaat dat heel moeilijk, benadrukt de groenteverkoper. De avondklok is nu 21.00 uur en des weekends 19.00 uur. “Hoe speel je dat klaar”, vraagt hij zich af. “Ik kan niet zeggen dat ik tot 20.00 uur verkoop.” Na de bekendmaking van de maatregelen probeerde hij toch nog te verkopen, maar het was echt vermoeiend, gaf de groenteverkoper aan.

“Ik moest zo snel mogelijk verkopen en afgelopen zaterdag kon ik helemaal niet verkopen. Ik ben niet de enige. Er zijn ook andere verkopers, die aangeven dat het heel moeilijk uitkomt voor hen. Ik begrijp de verscherping van de maatregelen, maar kan er ook gedacht worden aan de kleine mensen die proberen te overleven”, zegt de burger. “Het lijkt alsof wij worden gestraft voor het proberen te overleven, alles voelen wij. De stijging van de prijzen, benzineverhoging, de koers en nu dit. Ik hoop dat er toch beter over nagedacht kan worden van hoe dingen anders aangepakt kunnen worden”, aldus de groenteverkoper.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: