Surinaamse kunstenaars Anand Dwarka en Rahied Abdoel Over Wakapasi en meer

Surinaamse kunstenaar Anand Dwarka en Rahied Abdoel zijn deze dagen vaak gespot te  Wakapasi. In gesprek met Dagblad Suriname geven ze het volgende mee. Rahied Abdoel is niet elke dag ter plaatse aanwezig. Anand Dwarka is wel dagelijks ter plekke bezig en hij werkt daar aan zijn kunstwerken.

Rahied Abdoel

Het is voor hem een drukke tijd. De klantenkring van Abdoel bestaat doorgaans niet uit toeristen. Het is de doorsnee burger en bedrijven in Suriname laten vaak ook kunstwerken maken. Over de prijsklasse wil hij vooraf liever niets zeggen. Het is afhankelijk van wat men wilt. Wat men op dat moment uit de collectie leuk vindt, Wat men wenst te laten vervaardigen, hoe complex het ontwerp is en hoe groot en wat voor materiaal er gebruikt wordt. Kunst moet je zien als een stukje vastgoed waarin je investeert. Naarmate de artiest bekender wordt stijgt de waarde van zo een stuk. Hangt ook helemaal van af hoe die artiest zich profileert buiten Suriname en hoe hij of zij ontvangen wordt door kunstverzamelaars.

Anand Dwarka

Voor Dwarka was het afgelopen jaar 2020 een toch wel saai jaar. Desondanks heeft hij in de maanden april- september wat kunnen verkopen aan Surinamers en Nederlanders. In verband met covid zijn het meer Surinamers geweest. ‘Wakapasi is een nieuwe ervaring. Je komt veel nieuwe gezichten tegen.  kortom Wakapasi is voor mij een nieuwe inspiration van business tot chillen. Leukste van Wakapasi is de open ruimte hier en dat is voor Covid heel belangrijk. Ik ben dagelijks ter plekke en werk daar aan mijn schilderijen. Wat betreft de prijzen kunnen bezoekers een goede prijs verwachten aangezien de koers hoog is. ik blijf lief onder alle omstandigheden’ aldus de kunstenaar.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: