“Situatie riskant voor kleine ondernemers”

De huidige situatie met corona in Suriname wekt angst bij kleine ondernemers. “Door het aantal gevallen dat bijkomt, raak je in paniek. Je gaat nu ook meer opties moeten creëren om het hoofd boven water te gouden”, zegt Charleen, een klein-ondernemer tegenover de krant. Charleen die een salon heeft, gaf aan dat het dit jaar heel moeilijk is geworden door het virus. Zij is al vier jaren bezig met haar eigen zaak. “Ik heb mijn twee werknemers uiteindelijk laten gaan en doe alles in mijn eentje, omdat ik ook weinig klanten krijg. Ik verleen mijn diensten tot aan huis en nam klanten per afspraak in mijn salon. Ik houd het nog steeds zo, maar de gevallen die er dagelijks bij komen, maakt mij ongerust”, zegt de klein-ondernemer. “Ondanks je de maatregelen volgt, is er toch kans dat je besmet raakt in je eigen omgeving. Als de persoon naast jouw geen gehoor geeft aan de maatregelen en jij vaak met de persoon in contact komt, raak je zelf besmet. Dus in huis ben je ook niet veilig. Het is mijn oom overkomen, dus ik kan erover praten. Die is intussen ook gestorven door het virus. De dingen schrikken je af, maar wat moet je uiteindelijk doen als kleine ondernemer? Je gaat je bedrijf niet kunnen sluiten, anders overleef je het niet. Het beste is dat eenieder de maatregelen strak volgt. Je beschermt zo jezelf en de mensen om je heen”, benadrukt Charleen. “Ik hoop dat men nu wel de maatregelen strak oppakt. Het brengt dan minder angst voor burgers buiten.”

TM 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: