Overgrote deel samenleving vindt: ‘Religieuze organisaties moeten ook covid-protocol in acht nemen’

Vuurwerk afsteken tijdens feestdagen en jaarwisseling: ‘Nee hoor’, zeggen veel burgers

Ook alle religieuze organisaties dienen de covid-maatregelen en protocollen in acht te nemen. Die mening blijkt het overgrote deel van de samenleving te zijn toegedaan, zo blijkt uit de uitkomst van een poll op de website van Dagblad Suriname. Maar liefst 95 procent van de mensen die op de poll heeft gereageerd (995 stemmen), is van oordeel dat religieuze organisaties de ingestelde covid-maatregelen en protocollen moeten naleven. Slechts 5 procent vindt het niet nodig dat deze organisaties de maatregelen en protocollen moeten naleven.

De covid-pandemie laat iedere dag zijn sporen in de samenleving na, op bijna alle fronten. Het leven van de burger wordt ernstig beknot. Welhaast bijna iedere dag worden de maatregelen om het virus en het aantal besmettingen te beteugelen, aangescherpt. De burger lijkt moe te worden en een aantal is zo moe geworden, dat de maatregelen gewoon terzijde worden geschoven: geen mond-/neuskapje, geen 1.5 meter afstand, maar wel lekker feesten, rondhangen bij winkels en supermarkten en de avondklok negeren. En dit alles, terwijl de Kerstdagen en de jaarwisseling naderen. Dagen die de autoriteiten angst in boezemen. Gevreesd wordt dat het land begin januari geconfronteerd gaat worden met een explosie van besmettingen. Is die vrees gerechtvaardigd? Het antwoord ligt besloten in de eerste twee, drie weken van 2021.

In ieder geval mag men wel vuurwerk gaan afsteken, zij het, slechts alleen in huiselijke kring. De overbekende en populaire pagara-estafette gaat niet door. Maar, wat gaat de burger doen? Gaat hij/zij vuurwerk afsteken rond de Kerstdagen en de jaarwisseling? Die vraag stelde Dagblad Suriname ook in een poll op haar website. Zeker 68 procent van de uitgebrachte stemmen (1.446) laat weten geen vuurwerk te zullen afsteken rond de komende Kerstdagen en de jaarwisseling. Een totaal van 682 mensen (32 procent) gaat wel vuurwerk de lucht in schieten. 

Tijdens oud en nieuw zal blijken hoeveel burgers de avondklok respecteren en niet de straat op gaan om vuurwerk af te steken. Dat is ook geen noodzaak, om de straat op te gaan. Vuurwerk kan immers ook gewoon op het erf, thuis worden geknald of de lucht in worden geschoten. Het gaat velen ieder jaar vooral om het geknal, maar vooral om te kijken naar en genieten van siervuurwerk aan de nachtelijke hemel. En dat gaat niemand de burger ontnemen, dan maar gewoon van achter de poort, op het eigen erf.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: