Minister Ramdin: ‘Ambassadeurs Khargi en Van der Zwan worden begin januari beëdigd’

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking zegt in gesprek met Dagblad Suriname, dat de ambassadeurs Rajendre Khargi en Henk van der Zwan begin januari van het nieuwe jaar beëdigd zullen worden. ‘Beide procedures zijn inmiddels afgerond’, aldus Ramdin. De benoemingen zijn goedgekeurd. ‘Nu is het slechts een kwestie van het moment plannen voor de beëdiging van beide heren en dan kan Khargi aan het werk in Nederland en Van der Zwan in Suriname.’

Rajendre Khargi wordt de Surinaamse ambassadeur in Nederland. Zijn benoeming kwam maandag 16 november al formeel rond. Maar tot de dag van vandaag is zijn benoeming nog niet officieel en heeft Suriname nog steeds geen ambassadeur in Den Haag. Het is voor het eerst in drie jaar dat Nederland en Suriname weer diplomatieke relaties krijgen op ambassadeursniveau. Khargi moest vanwege zijn functie nog wel zijn Nederlandse nationaliteit inruilen voor de Surinaamse.

Khargi was sinds 2013 adviseur van huidig president Chandrikapersad Santokhi en schreef speeches voor hem. Volgens Ramdin was Khargi achter de schermen essentieel in het warm houden van de contacten met Nederland.

Henk van der Zwan wordt de nieuwe Nederlandse ambassadeur in Paramaribo. Hij was sinds 1 september al de tijdelijk zaakgelastigde en is nu ook benoemd als ambassadeur in Guyana. Van der Zwan was eerder ambassadeur in Estland en Canada. Het was de bedoeling dat beide benoemde ambassadeurs rond de viering van 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid officieel zouden worden beëdigd, maar dat voornemen bleek niet haalbaar.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: