Enkele artiesten over covid-19 situatie & komende feestdagen

Het is daar heel anders uitgepakt dan de voorgaande jaren met de komst van Covid-19. Dagblad Suriname voert een gesprek met bekenden midden ons samenleving. Betreffende covid-19 situatie en hoe zij de komende feestdagen tegemoet gaan. Zij geven het volgende mee.

Tjatjie

‘Ik werk off-shore, dus de meeste tijd breng ik hier door. De komende dagen zal ik gewoon doorbrengen met de familie en of vrienden. Mijn boodschap voor de gemeenschap is het volgende. Let goed op jezelf de komende tijd, want we zitten momenteel in een onzekere situatie, maar desondanks gewoon de instructies blijven volgen en ze gehoorzamen’

Sudhir Binda

‘Als artiest zijn het dubbele sombere dagen voor ons. Los van dat wij vreugde middels ons muziek overbrengen  naar het publiek kunnen we onze muzikale spiritualiteit niet uiten. Ook kunnen de extra centjes niet verdiend worden in deze slechte economische dagen. En december is vooral in Suriname een maand waar we vreugde met elkaar delen.  Gezien de situatie nu rond COVID-19 was het wel te verwachten. Verslapping aan alle zijden was duidelijk te zien zowel bij de overheid als bij de burgers. Ik denk dat men echt de ontworpen protocollen moet invoeren vooral op dat van huisfeestjes als die er tenminste zijn,  deze vinden nogal in een illegale sfeer plaats  waardoor er totaal geen controle is op COVID besmette personen. Dat gezegd hebbende zou het goed zijn als personen uit overheid of instanties ook het goede voorbeeld geven. Suriname is klein een ieder kent een ieder en niets blijft verborgen. Ook zou het goed zijn om checkpoints te plaatsen. Vooral voor personen die uit het binnenland komen. Het is namelijk zeer gemakkelijk om bijvoorbeeld uit Brazilië, Frans – Guyana en Guyana de oversteek te maken naar Suriname. Als ze de grens niet kunnen bewaken dan maar checkpoints over de weg plaatsen. En de mensen daar testen. Verder moet een ieder de veiligheidsmaatregelen in acht nemen om zichzelf en anderen te beschermen. En andere manieren zoeken om toch het hoofd boven water te houden. Gezien de economische Situatie van Suriname is dat heel moeilijk. Dan nog geef de moed niet op. Stay save stay healthy’ aldus Binda

Benjamin Fayah

‘Deze dagen probeer ik zoveel mogelijk creatief te zijn. De aankomende feestdagen ga ik tegemoet met veel hoop en doorzettingsvermogen zodat alles wat ik doe kan lukken. Mijn boodschap naar de gemeenschap toe is het volgende. Laat niemand, nogmaals niemand jou zeggen dat je je dromen niet kunt waar maken. Spend time with family en love them always’ aldus de artiest.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: