“Dit jaar heb ik geen kerstboom en ook geen lichtjes”

De feestdagen staan voor de deur. Door de situatie in het land zullen de feestdagen niet meer gevierd worden zoals men gewend was.  Naar aanleiding hiervan vroeg de krant enkele burgers hoe zij de komende feestdagen zullen doorbrengen. De meeste burgers gaven aan dat zij niet in staat zijn te feesten. De financiële situatie en de prijzen van producten spelen hierbij een grote rol. “Ik zit zonder geld en ontvang pas eind van de maand weer. Gelukkig kan ik op kerst nog wat lekkers koken, maar voor de rest kon ik geen versiering plaatsen”, zegt een burger. “Dit jaar heb ik geen kerstboom en ook geen lichtjes, maar het belangrijkste heb ik wel namelijk mijn gezin en de gelegenheid om lekker te koken.”

Een andere burger gaf aan dat zij ook niets gaat kunnen doen voor de komende feestdagen. “Ik heb niet eens een idee wat ik klaar ga maken voor die dag of hoe die dag er zelfs uit zal zien. Alles is duur, zelf de spullen om te versieren, de kerstboom, lichtjes en de andere deeltjes voor de decoratie. Ik doe het namelijk elk jaar apart, maar dit jaar zijn er net maar twee soorten lichtjes in de woonkamer opgezet, zodat de kinderen zich toch in de kerststemming voelen.”

Er zijn andere burgers die de dagen niet zomaar voorbij zullen laten gaan. Enkele burgers geven aan dat zij bezig zijn decoraties uit te zoeken voor de feestdagen. “Er gaat geen feest zijn, maar mijn omgeving moet er toch feestelijk uitzien. Nieuwe pannen, decoraties, glazen setjes en kleren missen niet in mijn collectie”, benadrukt de burger. “De tijd is nu wel hard geworden, maar het leven is kort je en weet niet wat er morgen kan gebeuren, dus ik probeer het toch dagelijks leuk te maken.”   

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: