LUCHTHAVEN CURAÇAO AANGESLOTEN OP INTERNATIONALE OPSPORINGSDATABANKEN

  • De politie van Curaçao heeft in samenwerking met de Curaçao Airport Holding een proces afgerond om – zoals zij dit noemt – de veiligheid op de luchthaven te verhogen.

Na een jaar testen te midden van de wereldwijde coronaviruspandemie is op 16 december het Advanced Passenger Information System (APIS) formeel in gebruik genomen en live gegaan.

Met het systeem kan het immigratiepersoneel vooraf passagiersinformatie ontvangen. Het stelt de opsporingsinstanties in staat om vóór de aankomst van een vliegtuig alle relevante achtergrondcontroles van passagiers uit te voeren.

Luchtvaartmaatschappijen die van en naar Curaçao vliegen zijn wettelijk verplicht om aan de APIS-regelgeving te voldoen. De naleving daarvan wordt bewaakt door de Immigratiedienst en het Ministerie van Justitie, en is ook vereist volgens de bepalingen van de burgerluchtvaartautoriteit CCAA.

error: Kopiëren mag niet!