Chileense president krijgt boete voor selfie zonder mondkapje

De Chileense president Sebastian Pinera heeft een boete van 3500 dollar (zo’n 2800 euro) gekregen, nadat eerder deze maand een selfie met hem opdook waarop hij geen mondkapje droeg. In Chili is het dragen van een mondkapje vanwege het coronavirus in alle openbare ruimtes verplicht. Wie dat niet doet, riskeert onder meer een boete of zelfs een celstraf.

Pinera bood direct zijn excuses aan toen de foto begin december opdook op sociale media en gaf zichzelf aan. Het gaat om een selfie die een vrouw met hem nam in de buurt van zijn woonplaats Cachagua, verklaarde Pinera later. De vrouw sprak hem aan terwijl hij een strandwandeling maakte, stelde de president, en vroeg om een foto samen. Op het beeld is te zien dat Pinera en de vrouw dicht bij elkaar staan en beiden geen mondkapje dragen.

Sinds het begin van de pandemie zijn in het Zuid-Amerikaanse land ruim 580.000 coronagevallen geregistreerd en meer dan 16.000 patiënten overleden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: